Cody Choi (1961, Seul, Kore), 1980’lerden bu yana aktif olan bir görsel sanatçı ve kültürel teorisyendir. Çalışmaları, çağdaş toplumda kültürel kimlik ve otorite ilişkisini keşfetmeye odaklanır. Choi, kültürel sindirim bozukluğu, farklı kültürlerin çatışmasından doğan üçüncü kültür, bu hibridizmin güzelliği ve aynı anda meydana gelen yeni sosyal olgular gibi temaları işler—bunlar, Choi’nin ABD’de bir yabancı olarak deneyimlediği konulardır. Choi, 1990’larda New York’taki Deitch Projects’teki solo sergisi ve Marsilya’daki Musée d’Art Contemporain’deki grup sergisine katılmasıyla uluslararası alanda tanınmaya başladı. 2015-2017 yılları arasında Cody Choi: Culture Cuts retrospektifi, Düsseldorf’taki Kunsthalle, Marsilya’daki Musée d’Art Contemporain ve Chemnitz’teki Kunstsammlungen’de art tarihçi John C. Welchman tarafından düzenlenerek Avrupa’yı gezdi. 2017 yılında Choi, Venedik Bienali’nde Kore Pavyonu’nda Kore’yi temsil etti. Görsel sanatlarının yanı sıra, Choi çağdaş toplum ve kültür üzerine eleştirel analizler...
Cody Choi (1961, Seul, Kore), 1980’lerden bu yana aktif olan bir görsel sanatçı ve kültürel teorisyendir. Çalışmaları, çağdaş toplumda kültürel kimlik ve otorite ilişkisini keşfetmeye odaklanır. Choi, kültürel sindirim bozukluğu, farklı kültürlerin çatışmasından doğan üçüncü kültür, bu hibridizmin güzelliği ve aynı anda meydana gelen yeni sosyal olgular gibi temaları işler—bunlar, Choi’nin ABD’de bir yabancı olarak deneyimlediği konulardır.
Choi, 1990’larda New York’taki Deitch Projects’teki solo sergisi ve Marsilya’daki Musée d’Art Contemporain’deki grup sergisine katılmasıyla uluslararası alanda tanınmaya başladı. 2015-2017 yılları arasında Cody Choi: Culture Cuts retrospektifi, Düsseldorf’taki Kunsthalle, Marsilya’daki Musée d’Art Contemporain ve Chemnitz’teki Kunstsammlungen’de art tarihçi John C. Welchman tarafından düzenlenerek Avrupa’yı gezdi. 2017 yılında Choi, Venedik Bienali’nde Kore Pavyonu’nda Kore’yi temsil etti.
Görsel sanatlarının yanı sıra, Choi çağdaş toplum ve kültür üzerine eleştirel analizler içeren 20. Yüzyıl Kültürünün Topografyası (2006) ve Çağdaş Kültürün Topografyası (2010) gibi önemli kitapların yazarıdır. Akademik ve sanatsal katkıları, küresel kültür ve kültürel değişimlerin karmaşıklıkları üzerine yapılan tartışmaları şekillendirmeye devam etmektedir.