Weisberg’in sanatı, kişisel hüzün ve kaybı keşfetmeye odaklanmıştır; bu derin duygusal deneyimlere dalarak aynı zamanda bu temaların evrenselliğini ifade etmeyi amaçlamaktadır. Eserleri, izleyiciye hayatın kaçınılmaz gerçeğini hatırlatarak, bir gün onların da nefeslerinin tükeneceğini gösterir. Seramik heykelleri ve kağıt üzerindeki çalışmalarıyla, herkesin sınırlı bir kapasitede var olduğu bilinciyle nasıl hareket ettiğimizi sorgulamıştır; Samuel Beckett’in “çamur” ve Dr. Cornel West’in “hayatın pisliği” olarak tanımladığı kavramları gündeme getirerek. Weisberg, 20 yılı aşkın süredir, insanın kırılganlığını, insan koşulunun savunmasızlığını ve kayıpla yüzleşmesindeki kişisel uzlaşmayı, Dışavurumcu figüratif heykeller aracılığıyla görsel bir biçime sokmuştur. Bu arayış, sorgulama ve kararlı sanat üretimiyle Weisberg, eserlerinin artık ölüme değil, hayata odaklandığı bir noktaya gelmiştir. Pratiği, kavanah (Kalbin niyeti) olarak tanımlanan, Yahudi geleneğinde “niyet”le iç içe geçmiş, derin düşünme ve içsel eylemleri teşvik eden heykeller...
Weisberg’in sanatı, kişisel hüzün ve kaybı keşfetmeye odaklanmıştır; bu derin duygusal deneyimlere dalarak aynı zamanda bu temaların evrenselliğini ifade etmeyi amaçlamaktadır. Eserleri, izleyiciye hayatın kaçınılmaz gerçeğini hatırlatarak, bir gün onların da nefeslerinin tükeneceğini gösterir. Seramik heykelleri ve kağıt üzerindeki çalışmalarıyla, herkesin sınırlı bir kapasitede var olduğu bilinciyle nasıl hareket ettiğimizi sorgulamıştır; Samuel Beckett’in “çamur” ve Dr. Cornel West’in “hayatın pisliği” olarak tanımladığı kavramları gündeme getirerek.
Weisberg, 20 yılı aşkın süredir, insanın kırılganlığını, insan koşulunun savunmasızlığını ve kayıpla yüzleşmesindeki kişisel uzlaşmayı, Dışavurumcu figüratif heykeller aracılığıyla görsel bir biçime sokmuştur. Bu arayış, sorgulama ve kararlı sanat üretimiyle Weisberg, eserlerinin artık ölüme değil, hayata odaklandığı bir noktaya gelmiştir. Pratiği, kavanah (Kalbin niyeti) olarak tanımlanan, Yahudi geleneğinde “niyet”le iç içe geçmiş, derin düşünme ve içsel eylemleri teşvik eden heykeller üzerine yoğunlaşmaktadır.
Son dönem solo sergileri arasında New York City’deki Swivel ve Trotter & Sholer, San Francisco’daki Rena Bransten Gallery ve Paris’teki Lefebvre et Fils yer alırken, ayrıca New York’un Tribeca bölgesindeki Kerry Schuss Gallery’de Alice Mackler ile ortak bir sergi düzenlemiştir. Weisberg ayrıca, Brooklyn’deki Sharpe Walentas Studio, Versailles, Fransa’daki Residency Programı, Guadalajara, Meksika’daki Ceramica Suro ve en son İstanbul’daki Mimar Sinan Üniversitesi gibi birçok sanatçı rezidansına katılmıştır. Eserleri, dünya çapında The Bunker, West Palm Beach, Ceramica Suro, Guadalajara, Pomona, Kaliforniya’daki Amerikan Seramik Sanatları Müzesi ve Rhode Island Sanat ve Tasarım Okulu gibi prestijli koleksiyonlarda yer almaktadır.
Weisberg 1983 yılında doğmuş ve California College of Arts and Crafts’tan BFA derecesi almıştır. Şu anda Greenwich House Pottery ve Columbia Teachers College’ta ders vermekte ve Queens, New York’ta yaşamaktadır.